(2171) Guláš na černém pivu VPŽ

600 g vepřové plece
300 g cibule
sádlo
100 g rajského protlaku
50 g sladké papriky
2 dl černého piva
sůl, česnek, pepř, chilli koření, kmín, nastrouhaný tvrdý chléb.
Na rozpálený tuk hoďte hrstičku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujte dozlatova (nepřipálit!). Přidejte rajský protlak a sladkou papriku. Do takto připraveného základu vložte maso nakrájené na kostky, orestujte, přidejte sůl, koření, česnek, podlijte pivem a duste do změknutí. Měkké maso vyjměte a základ dolijte potřebným množstvím vody. Nechte projít varem a zahustěte strouhaným chlebem.

Z ProŽeny přepsala Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..