(2622) Sýrové věnečky k vínu

400 g vařených brambor
150 g strouhaného sýra
100 g hladká mouka
1 vejce
sůl,
pepř (nebo jiné koření podle chuti)
Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto.
Pomocí látkového sáčku se širší hubičkou tvoříme na pečícím papíru věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.
Pozn: sýr dávejte ten nejméně tučný, jinak mají věnečky tendenci roztékat se po papíru.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2622) Sýrové věnečky k vínu

  1. Iva Janovská napsal:

    Vypadají moc hezky, i tvarově se Ti povedly, tohle můžu 🙂

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Hezký jsou, ale na 650 g materiálu jedno vejce a nic víc – fakt to jde protlačit „hubičkou“?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..