3 špekáčky
1 maďarská ostrá klobása
1 lžíce sladké papriky
1 zeleninová paprika (kapie)
1 lžička majoránky
1 velká cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
Špekáčky, klobásu a kapii nakrájím na kousky.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka (rozpadnou se), zpěníme na cibuli, přidáme hladkou mouku a sladkou papriku. Pochviličce přidáme špekáčky a klobásu s kapií, podlijme vařící vodou a necháme asi 15 minut dusit. Přisypeme majoránku a ještě chviličku dodusíme.
Podáváme s čerstvým chlebem, dalamánkem nebo houskou.
Večeři za 20 minut připravila Jana Macůrková
A už se těšte na zítra. Budeme slavit.
S tou magyáros klobásou to picantní bude! Ježilikož plechovou ústavu nemám, budu muset zůstat u svého recpectu..
a to já mám a přidala bych tu jejich uzenou pálivou papriku… 😉
Ty mas klobasovej tejden? 🤣
Jo, a spíš bych řekla, že klobásových 14 dní.
Buřtguláš jsem neměla už… hooodně dlouho. Úplně jsem na něj zapomněla a dostala jsem chuť. Tož budu muset zaběhnout pro uzeninu.
Kočky, já nevím, ale u nás do buřtguláše i brambory …. ale netvrdím, že tento je špatný.
A dávám tam zbytky z lednice ….zrovna teď tam žádná klobáska a ani uzené není, ale určo bude. 😉
U nás brambory, pokud není chleba (nestačil se koupit a byla jsem líná ho upéct). Jinak s chlebem bez brambor.