(2609) Pikantní buřtguláš

3 špekáčky
1 maďarská ostrá klobása

1 lžíce sladké papriky
1 zeleninová paprika (kapie)
1 lžička majoránky
1 velká cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky

Špekáčky, klobásu a kapii nakrájím na kousky.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka (rozpadnou se), zpěníme na cibuli, přidáme hladkou mouku  a sladkou papriku. Pochviličce přidáme špekáčky a klobásu s kapií, podlijme vařící vodou a necháme asi 15 minut dusit. Přisypeme majoránku a ještě chviličku dodusíme.
Podáváme s čerstvým chlebem, dalamánkem nebo houskou.

Večeři za 20 minut připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2609) Pikantní buřtguláš

  1. Macůrková Jana napsal:

    A už se těšte na zítra. Budeme slavit.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Ty mas klobasovej tejden? 🤣

  3. a.rena napsal:

    Buřtguláš jsem neměla už… hooodně dlouho. Úplně jsem na něj zapomněla a dostala jsem chuť. Tož budu muset zaběhnout pro uzeninu.

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, já nevím, ale u nás do buřtguláše i brambory …. ale netvrdím, že tento je špatný.
    A dávám tam zbytky z lednice ….zrovna teď tam žádná klobáska a ani uzené není, ale určo bude. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..