(2606) Kachní polévka

droby z kachny
1 kachní prsa
polévkové nudle
zelenina (hrášek)
sůl
kachní sádlo
hladká mouka
pepř
(muškátový květ)
Kachní doby i maso dáme vařit spolu se zeleninou (dávám petržel) a solí.
Když je maso měkké, vyndáme je, vyndáme i petržel a do vývaru zavaříme lžíci
světlé jíšky z kachního sádla a hladké mouky. Přidáme zeleninu, kterou chceme v polévce nechat (hrášek, měla jsem ze zahrádky), přidáme nudle a na kousky nakrájené maso. Dochutíme pepřem a špetkou muškátového květu (kdo ho nemá rád, nedává).
Pozn: na talíř jsem dala nejprve hustou část polévky, a teprve po vyfocení jsem dolila zbytek. Pokud byla na talíři tekutá část, dělalo to na fotce odlesky a fotka byla „nečitelná“

Polévku podle Historické kuchařky vařila a text do srozumitelné podoby přeložila Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2606) Kachní polévka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Já bych asi dala všechnu kořenovku + nějaké koření. A pro kachní prso bych našla jiné použití – babička vařila s drobama křídla a ta pak obírala. Ale hlavně – aby polévka nebyla tučná, dělala vývar jeden den, pak vychladnout a přes noc nechala v lednici. Ráno sebrala tuk. Pokud dobře vidím, to prso je s kůží a ještě přidáváš sádlo s jíškou, nebylo to moc mastný?

  2. sharka.68 napsal:

    jsem tě po prvním pohledu na fotku podezdřívala,že jsi udělala českou čínu 😉 a ona to je polívka…

  3. bozena.fialova napsal:

    Přiznávám se, že bych ta kachní prsíčka dát do polévky litovala. A taky bych použila všechnu kořenovou zeleninu, celer pro vůni a chuť a mrkev pro barvu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..