(146) Mořský pstruh na másle

Pstruh mořský je dravec s krásně bílým jemným masem, nemá tak intenzivní rybí chuť, takže doporučuji všem, kterým  nechutná ryba právě pro rybí příchuť.
Koupila jsem v Kauflandu zmrazený po
3 kusech.

Máslo,
špetka soli,
sladká paprika nebo špetka grilovacího koření

Ryby jsem nechala rozmrazit, důkladně omyla – zejména uvnitř bývají zbytky krve ap.
Osolila, dovnitř vložila kousek másla a snítku tymiánu. Navrch potřela olejem, posypala grilovacím kořením a dala do trouby na pečící papír péct cca  1/2 hodiny.
Příloha měkký chléb, hranolky, nový brambor, lze pokapat citronem.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (146) Mořský pstruh na másle

  1. jarybarka napsal:

    U nás byl minulý týden kapr na másle kapr v trojobalu kapr pečený v žampionech a nakonec kapr v mrazáku!
    Konečně berou ty potfory ?.

  2. jarybarka napsal:

    Jani mě to nenapadlo to fotit to byl jen pečený kapr s cibulí a protože jsem měla žampiony v lednici tak jsem je k té rybě šoupla,osolila okmínila opepřila . Pustilo to obojí výbornou šťávu a snědlo se to hnedka. Je fakt že houby s kaprem peču čas od času.A nejraději hříbky.

  3. Katyp50 napsal:

    Když já nějak zmrazené ryby nemusím. Připadá mi, že to jemné rybí maso se naruší mražením, krystalky ledu poškodí strukturu masa a už mi to tak nechutná. Čerstvé ryby jsou mnohem lepší (ovšem také mnohem dražší!). Ale zase – když si mám pochutnat………

  4. Katyp50 napsal:

    Je mi jedno, zda je zmrzlá nebo zmrazená. Prostě cítím rozdíl od té čerstvé.
    Protože kapra smaženého nepozřu, tak ke Štědrovečerní večeři jsme dělávali steaky z tuňáka, lososa a někdy máslové ryby, občas byl mořský ďas, platýs……… Když už jsme spolu s MLP nežili, tak jsme přeci jen Vánoce trávili společně. Asi 2x koupil mražené ryby v Makru, ale pak už jsem nechtěla. Opravdu se to liší v chuti a kvalitě a tolik toho zase nesním, abych si nekoupila kvalitu čerstvé rybky a pochutnala si na ní.
    Stejně tak to mám s mořskými potvůrkami.

  5. olinamusilova napsal:

    Kamarádka zamrazila na zkoušku zbylé filety kapra v misce s vodou. Před přípravou nechala kapra volně rozmrazit, pak osušila a dál upravovala. Kapr byl prý po půlroce jak čerstvý. Chci to tedy vyzkoušet příště, až budu mít přebytek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..