(1909) Játrová omáčka

500 g hovězí maso přední
150 g hovězí játra
olej nebo máslo
50 g hladká mouka
2 – 3 menší cibule
pepř
sůl
Hovězí maso a játra dáme vařit do mírně osolené vody a přidáme neloupané rozpůlené cibule.
Mezitím si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa.
Přidáme pepř.
Játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do základu omáčky.
Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s houskovým  knedlíkem.

Maminčin retro recept oprášila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Retro. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (1909) Játrová omáčka

  1. sharka.68 napsal:

    Jano, něco se stalo Haderach? Že je tady recept od Tebe….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    No, taky se ptám — vařit v osolené vodě? A celou dobu s tím masem? Já játra na omáčku buď naškrábat nebo umlet a nebo na cibulce nechat zatáhnout a pak dusit do měkka, nakrájet na kousky a mixnout.

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak si to upřesníme, jo? Liché týdny já, sudé Jana – každá 7 receptů týdně, o víkendech ideálně VPŽ nebo VZK s ilustrační fotkou. Pokud si tam některá z nás hodí něco den předem večer, není to nic proti ničemu. A pokud se tady „v nevlastním“ týdnu od té druhé objeví UBP nebo blahopřání (bez čísla), je to taky v OK. 😉

  4. Jiřina napsal:

    Já taky játra nakrájet, orestovat na cibulce a dusit do měkka. Snad jediný rozdíl – do omáčky játra nemeleme ani nemixujeme. Máme rádi kousky, ale to je na každé domácnosti. Jinak játrovou omáčku dělám dost často, když spěchám, tak játra drůbeží. V každém případě je to dobrota a většinou k ní už nic. Já k ní knedlu, ale můj děda chce kolínka, nebo brambory. Pro klid v domě mu vyhovím. 🙂

  5. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já teda stejně jako Jiřinka, jen u nás s rýží.
    To maso se mi zdá zbytečné, ale každému chutná něco jiného.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..