500 g jeleního masa
4 velké cibule
olej nebo máslo
1 pol.lžíce sladká paprika
1 malá lžička ostrá paprika
pepř mletý
majoránka
česnek
sůl
Maso nakrájíme na kousky (já měla už nakrájené kousky v 1 kg balení).
Cibuli nakrájíme na hrubo, zpěníme na másle nebo na oleji, přidáme maso a necháme ho zatáhnout.
Přisypeme ostatní koření, podlijeme vařící vodou nebo masovým vývarem a necháme dusit až je maso měkké.
Podáváme s chlebem, houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Pozn: někdo má rád podlité trochou červeného vína (podobně jako ragú), někdo přidává kuličky jalovce.
Gulášek z divočiny vařila Jana Macůrková
Mám švagra myslivce a tak občas dorazí něco z lesa. Teď přivezl daňka, srnce, koloucha a kus prasátka. Holt bude čas zdivočet.
zkuste někdy panák ginu, když budete dávat jalovčinky… voní to pak pěkně po lese….
Vzhldem k tomu, že jsme téměř abstinenti, tak doma gin opravdu není. A kupovat ho nebudu.
Nejsi jen ty. Někomu jinému přijde rada vhod.
Proto pišu zkuste.. ne zkus 😉
to si musím zapamatovat