40 dkg hladké mouky,
1 IVA (Omega),
2 žloutky,
2 dl vlažného mléka,
1 lžíce octa,
špetka soli.
Vypracovat těsto a na dvě hodiny ponořit do studené vody. Pozn. Dřív byla IVA čtvrtkilová.
Do komentářů připsala a.rena.
40 dkg hladké mouky,
1 IVA (Omega),
2 žloutky,
2 dl vlažného mléka,
1 lžíce octa,
špetka soli.
Vypracovat těsto a na dvě hodiny ponořit do studené vody. Pozn. Dřív byla IVA čtvrtkilová.
Do komentářů připsala a.rena.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Byl by velký problém napsat 250 g? A nevěřím, že by a.rena nenapsala, cos tím…
Napsala to opravdu presne takhle, vzdyt se muzes podivat 😉
No, ted jsem ye podívala, omlouvám se – moje vina.. a neż jsem to stačila napsat, … No, a mohla jsem se podívat na původní recpect, že to je na štrúdl. A není to taky na cuktoví?? (Podvodnice,)
Taky to znam jako podvodniky.
U nás se podle toho receptu peklo cukroví , “ tchýňka “ tomu říkala , jak píšete , podvodnice. Do těsta dávala máslo , na chuti to bylo tedy sakra znát. Závin jsem y toho nikdy nepekla , dobrý nápad — zkusím.
Výborně, mám těsto, které jsem po dvou hodinách vyndala z vody a osušila. A co s ním mám provádět dál? Vyválet, vykrájet tvary a upéct jako cukroví, nebo z něj vytvořit závin, či snad něco slaného? Myslím, že by to bylo vhodné doplnit nejen pro začínající kuchařky.
Po dodatečném vyhledání původního receptu je všechno jasné, omlouvám se.
u nás je v oblibě i slané pečivo , tvary potřu trochu vajíčkem a posypu kmínem, hrubou solí, provensál. kořením apod. Docela z mísy mizí.
Já taky nevím co s tím dál. Je to jaksi vytrzene z kontextu. Podvonice znám.
Jo, taky jsem si vyhledala, pochopila. .
No, taky jsem chvíli nevěděla, o co jde a musela se podívat. Vytržen z kontextu zní recept hrozně. Doufám, že jste neměly špatné sny, milé kuchařky. 😉