sůl, avokádo
bazalka a petrtelka – nejlépe čerstvé, ale mohou být i sušené
rajčata, okurek, paprika, mrkev – co komu chutná a množství též dle chuti
sýr cottage – kelímek
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout, mezi tím pokrájíme zeleninu, v sýru rozmícháme sůl a bylinky a vše vmícháme do těstovin. Pokud se to někomu zdá málo, může přidat i zbytek kuřecího masa/tuňáka pokrájený na kousky.
Do komentářů přidala Úsměvka
V neděli nepracuji, takže za týden. Předávám žezlo Haderach.
Jinak cottage mám ráda jen tak, s měkkým rohlíkem.
Ja jsem cunik a davam do toho majolku 😉
Já na těstovinový dávám vrtule, ale ….
A dala bych taky nějaké pojidlo, asi jsem nenapsala, i když …. avokádo pojí dost.
Je to recept z roku raz dva, fakt si nepamatuju, ale suchý salát také nemám ráda, musí klouzat do krku, že?
Ta fotka je pouze ilustrační. Měla jsem Penne, vyfotila jsem Penne.
Ja farfalle 🙂
Já mám do salátů raději menší těstoviny (malá kolínka ap.), ale když není doma nic jinéh, tak prostě co je, to je. Co mi padne do ruky, to skončí v salátu.
taky vrtule ( na nich to skvěle drží, takže si nepokapu hrudník)nebo mašličky (motýlky)…
Když zbydou těstoviny (někdy uvařím úmyslně víc) , dělá se salát v různých kombinacích co lednice dá. I když vrtule kupuji v tom menším provedení, stejně je do salátu trošku posekám. Gottage jsem nikdy nezkoušela, ale nápad to špatný není 👍 Jen to avokádo u nás nezabodovalo. Ale asi s ním neumím správně pracovat, protože guacamole u synka nám chutná…. 😷
s „kotáčkem“ to není špatný,s tím co je s mangem a chilli, jsou vrtulky skvělé….tam už se nemusí míchat dalšího nic..teda ještě trochu oliváče….