Potřebujete malé pohoštění?
2 želatiny malé
šunka
sterilovaná zelenina –
kukuřice, mrkev, hrášek
ocet nebo nálev z okurek
Želatinu necháme nabobtnat v nálevu z okurek a sterilované zeleniny. Podle chuti můžeme dokyselit octem.
Do formiček (nejlépe silikonových) dáme vrstvu zeleniny, přilijeme trochu želatinou, dáme další vrstvu (šunka + mrkvička) a zalijeme až nahoru želatinou.
V ledničce necháme ztuhnout vychladit.
A můžeme nabídnout, nejlépe s bílým pečivem.
Pozn: můžeme použít i sterilované houby, Případně nahoru dát trochu br.salátu. Dozdobit po vyklepnutí majolkou.
Pohoštění připravila Jana
Tady si dovolím přidat radu – když před vyklepnutím ponoříte formičky na chviličku do teplé vody (stačí 50°), jde to krásně ven a želatina se nepotrhá.
Šiš, sliním, jen to vidím!
Aspik můžu jen tak, bez ničeho. Pěkně studený z lednice v tomto vedru bude super.:)