(2383) Jahodový salát VPŽ

200 g zmrazených jahod
1 lžíce pískového cukru
1 pomeranč
1 jablko
1 banán
citrónová šťáva
zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájejte a promíchejte s cukrem. Pomeranč oloupejte a ostrým nožem z něj nakrájejte tenké výseče (filé). Pracujte nad miskou s jahodami, abyste zachytili šťávu. Jablko opláchněte, rozkrojte, jádřinec, stopku a okvětí odstraňte, a nakrájejte je na kostičky, přidejte k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promíchejte a dochuťte citrónovou šťávou. Salát nechte krátce vychladit. Podávejte jej jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži, se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert.

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2383) Jahodový salát VPŽ

  1. Macůrková Jana napsal:

    Mám opět trochu hokej v číslování, tak to pomalu budu srovnávat, takže dneska dvě prémie.

  2. lakysa22 napsal:

    Držubež si tam nechte, salsátek se šlehajdou pošlete fofrem sem – žádnej vzůreček, poctivou porci!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..