Tmavý piškot:
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce oleje
3 lžíce vařící vody
3/4 hrnku hladká mouka
1 lžíce kakaa
Světlý piškot:
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce oleje
3 lžíce vařící vody
+ 1 pomerančový pudink
Krém:
pomerančový pudink za studena
máslo
1 lžíce cukru moučky
Oba piškoty: ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme olej a vodu a mouku smíchanou buď s kakaem nebo s pomerančovým pudinkem. Rozetřeme na pečící papír a upečeme do růžova, což trvá tak 5 – 8 minut.
Necháme vychladnout, překlopíme na vál a stáhneme pečící pepír.
Krém: uvaříme hustý pudink, do kterého zašleháme rozměklé máslo a cukr.
Pomocí malého (plastového, tím to jde nejlépe) hrnečku vykrajujeme z piškotů kolečka, která lepíme na sebe krémem. Navrch ozdobíme krémem pomocí zdobičky nebo látkového sáčku a přidáme ovoce. Pokud chceme dortíčky jemnější, navrch dáme místo krému šlehačku.
Pozn: teď, když jsem napsala šlehačku, uvědomila jsem si, že v cukrárnách blahé paměti prodávali oválné dortíčky s krémem, šlehačkou a kompotovanou višní.
Pekla Jana Macůrková
Vypadá to hezky, jen jsem zmatená z toho krému. Psáno: pudink zastudena, v receptu vařejej. Asi bych uvařila, Olé pudink není moc tuhej..
Vypadá to nádherně, hned bych si dala.