(2763) Smažený kadeřávek

malé lístky kadeřávku
vejce
hladká mouka
sýr na strouhání
trocha mléka
strouhanka
olej na smažení
Lístky (nejlépe z vrcholků roslin) dobře omyjeme a osušíme.
Z vajíčka, mouky, mléka a sýra si připravíme těstíčko, ve kterém lístky namáčíme.
Poté je vložíme do strouhanky, lehce obalíme, a ihned vkládáme do rozpáleného oleje.
Smažíme do růžova a podáváme se zeleninovým salátem.

Smažila Jana Macůrková, foto ilustrační, neboť jsme nestihli nafotit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2763) Smažený kadeřávek

  1. a.rena napsal:

    Jo, to bych si s chutí křupla taky. Škoda, že není vzoreček.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Kaderavek teda asi v Praglu nekoupim. Zkusim kapustu.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ten já oblibuju, tož 👍👍

  4. IvaC napsal:

    Jednou jsem takhle viděla v televizi jako velkou pochoutku italského, staršího a váženého kuchaře takto smažit šalvějové lístky.Šalvěje mám mraky,taky zkusím…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..