(2764) Krupicová hlavička s houbami

3/4 kg kvalitních pevných hub
3/4 l mléka
6 žloutků
6 bílků
250 g krupičky
1 cibule
máslo
sůl, pepř
Houby očistíme a nakrájíme na drobno. V kastolku rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme houby, osolíme, přidáme pepř  a dusíme cca 20 minut.
V misce smícháme žloutky, mléko a krupičku a necháme sai 1/2 hodiny nabobtnat.
Z bílků ušleháme sníh s trochou soli. Vmícháme do mléka s krupičkou a žloutky.
Houby necháme trochu zchladnout, přidáme ke směsi s krupicí, nalijeme na máslem
vymazaný a krupičkou vysypaný pekáček a zapečeme až je povrch červený a hmota se nelepí na špejli.

Šumavský recept oprášila Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2764) Krupicová hlavička s houbami

  1. a.rena napsal:

    Zajímavý recept. Hubník znám, toto ne.

  2. Vera M. napsal:

    Tohle joooo. Dala bych si , houby nemám …

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Houby mám, ale požadují je Pražáci, tak nebude nic. Ale bude to skvělé …. škoda, že není foto 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..