2 – 3 cibule
jehněčí vnitřnosti (játra, ledvinky, srdíčko)
jehněčí maso (odřezky z porcování)
pepř
sůl
sladká a ostrá paprika
majoránka
česnek
1 kapie
olej
Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji.
Přidáme na kousky nakrájené maso a vnitřnosti a osmahnme, aby se maso zatáhlo.
Přisypeme papriku, pepř, sůl a majoránku, lehce podlijeme a dusíme doměkka.
Ke konci přidáme drcený česnek a na proužky nakrájenou kapii.
Můžeme (ale nemusíme) zahustit buď chlebem nebo trochou mouky.
Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.
Připravila Jana Macůrková
Guláš bude ale z vepřového a bez vnitřnosti.
A bude vostrej a pořádně.
Už je třeba zaplašit chuť brsalátu.
Jo, takže u nás bude brokolice. 🙂
Jj, a hlavně ten cukr . Ale pár kousků jsem snědla 🙈. Takže nastal čas guláše 👍
Eva si dá masíčko , já ta jatýrka – do guláše by mi jich bylo líto, tak budou pikantní dle Boye a s rýží 😋😎
Guláš bude jak u Rybářky – prasátkovej! A taky dost ostrej – žiletky to sice nebudou, ale hódně se to přiblíží..
Pikantní guláš bych si taky dala. Včera jsem dělala něco jako čínu a pustila se do nakládaného zázvoru.
A dala bych si zelňačku.
tak my letos bez salátu,byli líni s brkaší…druhej den husí stejky z prsíček (lidl měl výprodej po Martinovi, 350 g pláty prsou s kůží..)..byly s jablky ve vlastní šťávě a peříčkovým knedlíkem..a na Štěpána byly ptáčky s rýží…