(2870) Jehněčí zabijačkový guláš

2 – 3 cibule
jehněčí vnitřnosti (játra, ledvinky, srdíčko)
jehněčí maso (odřezky z porcování)
pepř
sůl
sladká a ostrá paprika
majoránka
česnek
1 kapie
olej


Cibuli nakrájíme na hrubo a zpěníme na oleji.
Přidáme na kousky nakrájené maso a vnitřnosti a osmahnme, aby se maso zatáhlo.
Přisypeme papriku, pepř, sůl a majoránku, lehce podlijeme a dusíme doměkka.
Ke konci přidáme drcený česnek a na proužky nakrájenou kapii.
Můžeme (ale nemusíme) zahustit buď chlebem nebo trochou mouky.
Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2870) Jehněčí zabijačkový guláš

  1. jarybarka napsal:

    Guláš bude ale z vepřového a bez vnitřnosti.
    A bude vostrej a pořádně.
    Už je třeba zaplašit chuť brsalátu.

  2. kvetula.v napsal:

    Eva si dá masíčko , já ta jatýrka – do guláše by mi jich bylo líto, tak budou pikantní dle Boye a s rýží 😋😎

  3. lakysa22 napsal:

    Guláš bude jak u Rybářky – prasátkovej! A taky dost ostrej – žiletky to sice nebudou, ale hódně se to přiblíží..

  4. Francizska napsal:

    Pikantní guláš bych si taky dala. Včera jsem dělala něco jako čínu a pustila se do nakládaného zázvoru.
    A dala bych si zelňačku.

  5. sharka.68 napsal:

    tak my letos bez salátu,byli líni s brkaší…druhej den husí stejky z prsíček (lidl měl výprodej po Martinovi, 350 g pláty prsou s kůží..)..byly s jablky ve vlastní šťávě a peříčkovým knedlíkem..a na Štěpána byly ptáčky s rýží…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..