větší plátky sýra
mleté maso
koření podle chuti
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
olej
Maso orestujeme na nepatrné trošce oleje (aby nebylo moc mastné), přidáme koření a sůl. Nenecháme vychladnout, ale hned pokračujeme ve přípravě řízků.
Plátky sýra rozložíme na folii, přidáme maso a stočíme do závitku.
Protože maso je teplé, sýr povolí a obklopí maso kolem dokola. Teď necháme vychladnout.
Obalíme v klsickém trojobalu, ještě jednou zopakujeme vejce a strouhanku a smažíme do červena.
Podáváme s hranolky a zeleninou.
Připravila Jana Macůrková
Takovej holanďák naruby.
To asi ano, ale nikdy jsem nejedla smažák s mletým.
Já nesnáším ani smažák se šunkou.
A nebude to maso Ještě nedodělané? Sýr je hotový raz dva…asi udělám placičky z mletého a stejný tvar vyrkorojím ze sýra a budu koukat, jak moc budou překvapení..
Dobře Ty … to mi ani nedošlo.
Máš pravdu předsedo 👍👍
Ono to maso je už předem orestované, takže se nemusí nijak moc prosmažovat. Ale mám obavy, že bez jakéhokoliv pojidla se bude drobit a při rolování dělat neplechu. 🙂
Toho bych se asi nebála, protože maso tam přijde teplé a tím pádem se to cele bude lepit. Asi bych si s tím uměla poradit co se týká balení, ale zkoušet to nebudu.
a nebylo by jednodušší zabalit do toho plátku masa ten sejra a ne opačně? teda jen mne to napadlo..nevyráběla bych to ani jedním způsobem..tyhle kombinace mi nic neříkala do chvíle, než jsem ochutnala nivu s česnekem v žampionu, obalenou mletým masem a osmaženou v trojobale a následně dopečenou v troubě..s brkaší to bylo fantastický…takový skotský vejce jinak 😀