(2977) Rolovaný sýrový řízek

větší plátky sýra
mleté maso
koření podle chuti
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
olej
Maso orestujeme na nepatrné trošce oleje (aby nebylo moc mastné), přidáme koření a sůl. Nenecháme vychladnout, ale hned pokračujeme ve přípravě řízků.
Plátky sýra rozložíme na folii, přidáme maso a stočíme do závitku.
Protože maso je teplé, sýr povolí a obklopí maso kolem dokola. Teď necháme vychladnout.
Obalíme v klsickém trojobalu, ještě jednou zopakujeme vejce a strouhanku a smažíme do červena.
Podáváme s hranolky a zeleninou.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2977) Rolovaný sýrový řízek

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Takovej holanďák naruby.

  2. lakysa22 napsal:

    A nebude to maso Ještě nedodělané? Sýr je hotový raz dva…asi udělám placičky z mletého a stejný tvar vyrkorojím ze sýra a budu koukat, jak moc budou překvapení..

  3. sharka.68 napsal:

    a nebylo by jednodušší zabalit do toho plátku masa ten sejra a ne opačně? teda jen mne to napadlo..nevyráběla bych to ani jedním způsobem..tyhle kombinace mi nic neříkala do chvíle, než jsem ochutnala nivu s česnekem v žampionu, obalenou mletým masem a osmaženou v trojobale a následně dopečenou v troubě..s brkaší to bylo fantastický…takový skotský vejce jinak 😀

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..