(2975) Zapražená polévka s čerstvými houbami

máslo
hladká mouka
masox nebo masový vývar
čerstvé houby
(nejlépe hříbky)
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem (v případě použití masoxu vařící vodou).
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle a vložíme do polévky. Dochutíme solí,  pepřem.

Letitý recept své tchýně oprášila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2975) Zapražená polévka s čerstvými houbami

  1. lakysa22 napsal:

    Žádná zezleninka? Což, dobrý to bude i bez ní…

  2. Devetapadesatka napsal:

    Z fotky to vypadá, ze je tam mrkev a nudle? 🤷‍♀️

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..