(2077) Rozhuda

120 g másla
500 g tvarohu
sůl podle chuti
sladká mletá paprika podle chuti
3 lžíce smetany
zelená sekaná pažitka
V míse si umícháme máslo a tvaroh, přidáme  podle chuti sůl a papriku.
Přilijeme smetanu a přidáme sekanou pažitku. Dobře umícháme, upravíme na mísu a ozdobíme pažitkou nebo kapií.
Podáváme s měkým chlebem nebo bílým pečivem.

Rychlou večeři připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2077) Rozhuda

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja vim, ze je to podle zvyklosti, ale rozhuda u nas vzdycky jen s pazitkou nebo natovou cibulkou. S paprikou (sypkou + nakladanou nebo cerstvou) je to Budapest. Ale dala bych si to taky…

    • BOYE napsal:

      I u nás to tak bylo. Ovšem babička to pořešila tak, že všemu podobnému říkala „rozdělanej tvaroh“ a ten byl buˇse šnitlíkem, paprikou, jinou bylinou…
      No a naše holky tomu všemu říkají Zubejda – podle DR. Voštěpovy svačiny.

    • sharka.68 napsal:

      taky tomuhle taky neřikáme rozhuda..u nás do rozhudy, jen tvaroh – trochu naředěnej mlíkem, není to na konzistenci kaše, ale jen není tak hutnej… sůl,drcenej kmín a šmitlík… bez másla ..
      ale ať, snědla bych i tohle..k čerstvýmu chlebu a velkýmu hrnéčku studenýho mlíka (ale tu čerstvou papriku, tu bych někomu nechala)…

  2. Inka napsal:

    Jo, zakoupila jsem zrovna dnes pažitku… Já jsem to trochu vytunila, dělám si na to domácí čerstvý sýr, když už. Jo a pokud s tvarohem, dávám trochu majonézy. Těhle pomazánek jsem se nadělala na táborech tuny

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..