(2473) Smažená bílá (vinná) klobáska

bílá klobása
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení
Bílou vinnou klobásku rozdělíme na menší kousky, stočíme do spirálky a propíchneme špičatou jehlicí (špejlí).
Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme jako řízek.
Příloha: bramborový salát, br.kaše nebo chléb.
A ještě jedna zajímavá úprava vinné klobásky: obsah vytlačíme do misky, přidáme
strouhaný sýr (eidam 30%), dobře promícháme, vytvoříme větší koule, které sploštíme a obalíme rovněž jako řízek – moje kamarádka tak dělá holandské řízky. Kdybych je neochutnala, asi bych jí moc nevěřila, ale jsou výborné.

Smažila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2473) Smažená bílá (vinná) klobáska

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Od dob, kdy Hadérka zveřejnila recept na klobásu se šlehačkou, tak u nás jí nikdo jinak nechce. A tu vymačkanou a smíchanou s goudou dělá moje kemoška, jen jí neobaluje v trojobalu, ale pouze v mouce. Ochutnala jsem a je dobrá, to souhlasím.

  2. Inka napsal:

    No protože se snažím co nejméně smažit, přesunula jsem i vinou klobásu do trouby. Každý rok touto dobou přijede naše byvší vlče a podle objednávky přiveze daný počet kil klobásy. Vyrábí ji pro příbuzné a kamarády a je vynikající. Těšíváme se s ní tak do dubna, mrazák zvládá bravurně. Zítra půjde pomoučněná do zapékací misky a do trouby

  3. a.rena napsal:

    Vinnou u nás moc nemusíme, já tak jednou za pětiletku klasicky opečenou.

  4. Jiřina napsal:

    Kdysi dávno jsem vinnou klobásu jedla a chutnala mi, pak dlouho nic a teď jsem ji několikrát koupila a jen tak na pánvičce osmažila. Chutnala nám i dědovi, až jsem se divila. Vyzkouším ji i smaženou v trojobalu i v troubě. Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..