(2106) Ruské bliny

1 PL cukr krupice
15 g droždí
250 g máslo čerstvé
600 ml mléko polotučné
500 g mouka pšeničná hladká
2 vejce slepičí
300 ml zakysaná smetana
sůl

Droždí rozmícháme v teplém mléce, přidáme cukr a 1/2 hladké mouky, rozmícháme a necháme pod ubrouskem 1 hodinu kynout. Pak přidáme sůl, 2 žloutky, 40 g rozpuštěného másla a zbytek mouky, rozmícháme a necháme opět vykynout pod ubrouskem. Do vykynutého těsta vmícháme sníh z bílků a necháme ještě 15 minut kynout.
Z těsta pak na máslem vymaštěném lívanečníku smažíme tenké bliny. Při smažení je pokapeme máslem, obrátíme a osmažíme na druhé straně.
Bliny podáváme na nahřátých talířích, jako dip podáváme rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.
Pozn: v některých receptech je ještě to, že se hotové horké bliny máčí ve smetaně
Tím, že se bliny smaží na másle a ne na oleji, jsou jemnější.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2106) Ruské bliny

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ha. Jsou zpet. Takze … do zakysky sekany kopr!
    O kaviaru nemluve. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..