(2831) Polenta na sladko

kukuřičná hrubá mouka
mléko
cukr
kakao
máslo
V kastrůlku ohřejeme mléko, do kterého pomalu sypeme hrubu kukuřičnou mouku.
Když směs zhoustne asi jako kaše krupicová, odstavíme ji z vařiče, přendáme na talíř, pospeme cukrem a kakaem a polijeme máslem.

Bezlepkovou variantu krupicové kaše vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2831) Polenta na sladko

  1. sharka.68 napsal:

    mamaliga na sladko i na slano, jako příloha,jako hlavní jídlo,zbytek upečený a pokrájený a přikusovaný k masu nebo polévkám…mamaliga- po třech týdnech v Rumunsku,mi naskakovala husí kůže..a pak mi Italové dali polentu..až mne to rozplakalo..v krku mi narostl knedlík a já nebyla schopná polknout ani kousek….časem se to zlomilo a občas si ji dokonce i udělám..smíchám kaši s parmazánem a dám upéct do trouby..pokrájím a berte si k masu,k zelenině..k vínu…

  2. kvetula.v napsal:

    Před cca 20ti lety jsme si začali vozit „grísku“ ze Slovenska. Pak jsme zjistili, kde se nechá kukuřičná krupice koupit u nás a tak jednou za měsíc v rámci bezmasých dní byla. Vařila jsem ve vývaru a v tom případku byla polita vyškvařenou slaninou a nebo jen v osolené vodě a pak byl na talíři navrch přidán plátek másla a hustě posypáno strouhaným sýrem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..