(2521) Brambůrky

menší brambory
sůl
olej
Máte rádi brambůrky, ale nechcete aby byly příliš mastné?
Brambory oloupejte, nakrájejte na slabé plátky (lze je i strouhat na plátky jako okurky na salát).
Osolte, pokapte pár kapkami oleje, promíchejte, naspte na pečící pepír a v troubě pečte do zčervenání. Některé budou křupavější, některé méně,
Sevírujte ještě teplé.
Druhá varianta je ta  tzv. hospodská – nakrájené brambory nasypte opatrně do fritézy tak, aby se moc nepřekrývaly a smažte do červena. Nechte okapat, případně odsajte přebytečný tuk na savém papíru nebo čisté utěrce.

Připravila jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2521) Brambůrky

  1. blahovka.h napsal:

    Byla doba kdy je nejstarší synek dělat stále. Jen je po nakrouhání propláchl vodou a
    zamotané v utěrkách naskládal do malé ždímačky. Pak vysypal do friťáku. Neslepovaly
    se a byly dobré, křupavé.

  2. jarybarka napsal:

    Taky jsme je tak dělali .propláchnuté vysušené.Ale solili jsme až hotové.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..