(2524) Kuřecí plátky s dýní hokaidó

2 kuřecí prsa
1 středně velká dýně hokaidó
grilovaní koření (nebo podle chuti)
máslo nebo olej
Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a vydlabeme semínka.
Nakrájíme na větší kusy (neloupeme).
Pokapeme olejem, posypeme kořením a dáme péct asi na 20 minut.
Maso rozkrojíme napůl na slabší plátky, okořeníme a na oleji nebo másle opečeme.
Hokaidó krásně nahradí brambory a příprava oběda netrvá déle než asi ½ hodinky.

Dobrou chuť přeje Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2524) Kuřecí plátky s dýní hokaidó

  1. Inka napsal:

    Jojojo, dýně jako příloha zejména ke kuřátku je vynikající. Bohužel momentálně i dražší než ta brambora.
    Co jsem si pořídila horkovzdušnou fritézu, zrovna tohle je pro ni ideální počin. A to kuřátko když se naloží do směsi medové hořčice, majonézy a libovolného koření taky nemá chybu

  2. bozena.fialova napsal:

    Pečené hokkaidó je výborné, já si zamilovala pečené s brambory, recept 2438 od Haderach. Jako samostatné jídlo se škvarečky anglické slaniny, jako přílohu bez ní. Je to
    skvělé.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..