2 kuřecí prsa
1 středně velká dýně hokaidó
grilovaní koření (nebo podle chuti)
máslo nebo olej
Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a vydlabeme semínka.
Nakrájíme na větší kusy (neloupeme).
Pokapeme olejem, posypeme kořením a dáme péct asi na 20 minut.
Maso rozkrojíme napůl na slabší plátky, okořeníme a na oleji nebo másle opečeme.
Hokaidó krásně nahradí brambory a příprava oběda netrvá déle než asi ½ hodinky.
Dobrou chuť přeje Jana Macůrková
Jojojo, dýně jako příloha zejména ke kuřátku je vynikající. Bohužel momentálně i dražší než ta brambora.
Co jsem si pořídila horkovzdušnou fritézu, zrovna tohle je pro ni ideální počin. A to kuřátko když se naloží do směsi medové hořčice, majonézy a libovolného koření taky nemá chybu
já bych to maso pokrájela na nudličky,restla, šoupla na alobal,přidala trochu ovařený brambory a syrovou dyni,přidala nějaký dobrý bylinky nebo červený koření a kousek másla a zabalila a dala zapéct…
Já tam mám poslední hokaidó, tak bude k masovému nákypu, tan bude tentokrát z rybího masa. Je mi ještě pořád blbě, vaří Vlastik, atk mu radím jen ty nejjednodušší jídla. Jo, a mám strašlivý těhotenský chutě“
🙂
Pečené hokkaidó je výborné, já si zamilovala pečené s brambory, recept 2438 od Haderach. Jako samostatné jídlo se škvarečky anglické slaniny, jako přílohu bez ní. Je to
skvělé.