mladá lagenárie
bílý jogurt nebo majolka
zakysaná smetana
česnek
sůl
Mladé lagenárie lehce oškrabeme (jejich povrch je chlupatý, což ale stářím mizí),
případně oloupeme, a nastrouháme nahrubo. Osolíme a necháme chvíli ležet, až lagenárie pustí šťávu.
Přidáme drcený česnek, zakysanku, majolku nebo jen bílý jogurt a podáváme ke grilovanému masu.
Připravila Jana Macůrková
škoda, že to nemáš nafocený před nastrouháním a pak nastrouhaný před vymícháním.. spousta lidí lagenárii nezná…
Čeba já
Ale vím, co je to kalebasa nebo indická okurka
No, a indická okurka je lagenárie…
Kdo umí hledat najde – zadej si Indická okurka. Kdo neumí hledat, rejpe…
to není o hledání ani o rejpání…
Musím napsat, že okurek je okurek, ale …..
Tady mi přijde toho jogurtu/majolky/zakysanky moc … já vlastně do okurek ani jedno nedávám.
Ale každému chutná něco jiného, tím to neodsuzuji. Já je vlastně viděla prvně v roce 2020 na dovče ve Znojmě, do té doby jsem netušila, že něco takového existuje.