(2540) Salát z lagenárie

mladá lagenárie
bílý jogurt nebo majolka
zakysaná smetana
česnek
sůl
Mladé lagenárie lehce oškrabeme (jejich povrch je chlupatý, což ale stářím mizí),
případně oloupeme, a nastrouháme nahrubo. Osolíme a necháme chvíli ležet, až lagenárie pustí šťávu.
Přidáme drcený česnek, zakysanku, majolku nebo jen bílý jogurt a podáváme ke grilovanému masu.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2540) Salát z lagenárie

  1. sharka.68 napsal:

    škoda, že to nemáš nafocený před nastrouháním a pak nastrouhaný před vymícháním.. spousta lidí lagenárii nezná…

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Musím napsat, že okurek je okurek, ale …..
    Tady mi přijde toho jogurtu/majolky/zakysanky moc … já vlastně do okurek ani jedno nedávám.
    Ale každému chutná něco jiného, tím to neodsuzuji. Já je vlastně viděla prvně v roce 2020 na dovče ve Znojmě, do té doby jsem netušila, že něco takového existuje.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..