(3005) Tuňák s rýží VZK 1535

rýže
tuňák
pórek
barevná paprika
olej
máslo
Na lžičce oleje poházím na jemné proužky nakrájený pórek (bílé i zelené) a nadrobno pokrájený kus kapie, nebo jiné barevné papriky – trochu chuti, hodně krásy. Hřeju přesně do chvíle, než obé trochu změkne, do momentu, než začne vonět smažením. Ale musí zůstat zelený, al dente. Pak vkládám (do vypnutého) kusy konzervovaného tuňáka normálka za studena. Když je ve vlastní šťávě, přidám kousek másla, je-li v oleji, tak trošku toho. Protože to jíme hůlkama, horkou rýži do misky, na ni hromádku pórkoryby.

Do komentářů propašovala BOYE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3005) Tuňák s rýží VZK 1535

  1. a.rena napsal:

    Přiz ám se, že tuňáka z konzervy jenom na pomazánku. Nějak jsme tomu s manželem v jiné úpravě nepřišli na chuť. Ale snědla bych to, vypadá to lákavě. Můžu vidličkou? Hůlkami jsem se nikdy jíst nenaučila. V mých rukách si ty tyčky dělají co chtějí. 😉

  2. Vera M. napsal:

    Já ne, ale dcera dává tuňáka na pizzu a v té kombinaci s jinými věcmi na pizze – sugo a zelenina – moc dobrý . Byla jsem příjemně překvapená

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..