(2522) „Husí játra v husím sádle“ VZK 1610

vepřová játra nebo slezinka
mandle
hřebíček
sůl
sádlo


Já jsem to dělala z vepřových jater nebo sleziny. Oloupané mandle jsem nakrájela na nudličky, ty jsem napíchala do jater, dále jsem napíchala do jater pár hřebíčků. Játra jsem trošičku osolila, dala do hrnce, zalila sádlem, aby byly ponořené, a pekla asi 3/4 hodiny. Já jsem je jedla vždy studené, nechala jsem je v sádle a nakrájela si na chleba.

Do komentářů vložila Lida.F

Foto ilustrační – směs králičícha drůežích jater. Vůbec netuším, jaký obrázek se mi tam dostal, ale tenhle měl být správně.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2522) „Husí játra v husím sádle“ VZK 1610

  1. bozena.fialova napsal:

    Asi došlo k záměně ilustračního obrázku, z tuňáka prostě játra udělat nejdou. 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    proč husí játra, když to z nich není..?

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak to je jak vepřové maso ve vepřovém sádle …. Rillettes
    Dobré bude určitě oboje.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..