(155) Bramborové krokety

500 g vařené brambory
1 vejce
sůl
polohrubá mouka
olej na smažení

Brambory nastrouháme na jemno, přidáme sůl, vejce a polohrubou mouku.
Vypracujeme nelepivé těsto, ze kterého tvoříme malé kuličky (cca 3 cm průměru) nebo krájíme špalíčky (je to rychlejší).  Smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zčervenání.
Podáváme se zelným salátem, s kečupem, jako přílohu k masu.
Pokud máme brambor hodně, lze si krokety přesmažit jen dorůžova a zamrazit do zásoby.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (155) Bramborové krokety

  1. Pavlínka napsal:

    Ochutnavač pokrmu, jímž jsem byl tentokrát já, hlásí: Bylo to chutné a odsunulo to hromadně nakupované hospodské krokety z Makra kamsi hodně dozadu. Typicky jsem ale míval tu smůlu, že mi byly připravovány zprudka nebo ze starých zásob….

  2. Jana Macůrková napsal:

    Jo, to víte, musím ho trochu rozmazlovat, aby nám i nadále opečovával naši Bramboračku.

    • BOYE napsal:

      Je vidět, že má v tebe absolutní důvěru. Tak nám ho hýčkej a užívej(te) si léto!
      Do kroket mám teď daleko. Dostali jsme obr pytel úplně nových brambor pěstovaných bez chemky (jíme i se slupkama) a tak pořádáme orgie solanaceae: rajčata, papriky, lilky a BRAMBORY ve všech podobách, tepelných úpravách a v množství větším, než malém. Občas se vetřou okurkoidi, košťálovci a v některých případech i části zesnulých živočichů…
      Dneska jsem malinké mírně předvařila, nasypala do pekáčku na polštářky tlustého od šunky a než se propekly, krásně se uležela mísa rajčatového salátu…
      Zítra je neděle, vynecháme erteple. Bude rýže a pták po indicku. Benjamína ráda míchá masaly, tak ať si užije, když má prázdniny.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..