1 menší cibule
10 dkg kvalitního točeného salámu
2 vajíčka
sůl, pepř
špetku chilli (nemusí být)
8 žampionů
olej
Salám nakrájíme na drobno a necháme na kapce oleje zhnědnout,přidáme cibuli,kterou necháme mírně zesklovatět,na drobno nakrájené nožičky žampionů a k nim vajíčka. Osolíme,opepříme,přidáme chilli a chvíli podusíme a necháme dojít. Směs nesmí být moc tuhá,aby s ní šlo naplnit i menší hlavičky a nesmí ani téct. Prostě akorát Hlavičky oloupeme a naplníme směsí. Naskládáme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 200 st. asi na 20-25 minut
Připravil Petr Zeman
A moje já se omlouvá, poslal mi ten recept až teď a já žila v tom, že to smažil….
Jsou pěkně srovnané na talířku. Jen mi nepřijde ze jsou v trojobalu. Asi detail
Taky mi přijdou spíš zapečené, než smažené v trojobalu, ale pozvat bych se nechala 😋
Proto asi chybi cislo UBP, plneny jsou (skoro) podle 128, ale delany jsou spis podle 1883. V trojobalu nejsou urcite 😉
Ale klidne bych si dala.
Já bych se nechalka pozvat a přinesla bych smaženou cibulku na tu brkaši. Možná i okurek…
Mě to inspirovalo na dnešní oběd : koupím si portobello ( mívají i více menších v krabičce )a jen tak samotné, posypané sýrem plus se pokusím udělat takovou krásnou kaši a cibulka už bude luxus , okurečka bonus . Dobrý tip
Taky mně láká to udělat, ale zatím jsem na ty větší portobello nenarazila, snad je budou brzy mít. Chodíme do Lidlu.
Jak jsem psala, Petr mi poslal recept o něco později a v autě tvrdil, že si je udělá smažený. Tak jsem to tak i napsala. Už jsem to ale předělala. Jinak dneska jsme byli v lese, mám na kvalitní smaženici a asi 3/4 košíku nádherných velkých žampionů (pečárka ovčí tentokrát) Tak bude krémová polévka a něco si dám zamrazit pod maso.
tak rychlej recept na plněný smažený žampiony- natrouhat jemně dobrej gothaj nebo junior, promíchat s muškátovým květem a naplnit, žampiony, obalit v trojobalu a usmažit.