(2187) Paštika s brusinkami

500 g telecích nebo drůbežích jater
máslo
sůl
koření pode chuti
– pepř, oregano, majoránka…
sušené brusinky
Játra dáme vařit a do vody přidáme bylinky a koření. Vaříme pomalu cca 4 – 5 hodin (vařím v zimě na kamnech).
Když jsou játra opravdu rozpadlá, přidáme sůl a brusinky a ještě asi 10 minut povaříme.
Necháme vychladnout, přidáme rozměklé máslo a tyčovým mixérem pečlivě rozmixujeme.
Přendáme do misky nebo i do více menších nádob a necháme zcela vychladit v ledničce.
Příloha: měkký chléb, zelenina.
Pozn: lze také zasterilovat, 2x 2 hodiny při 80 st.
Na talíři jsem přidala ještě hrst brusinek (klikvy), aby bylo vidět, co v té paštice je.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2187) Paštika s brusinkami

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nedávno jsem někde slyšela, že oregano je silnější a výraznější majoránka.
    Ale i tak bych tam dala jen jedno.
    Takové paštiky máme rádi, jsou domácí a víme co v nich je.

  2. Jiřina napsal:

    Tato paštika musí být fakt moc dobrá. Všechno mám, až na játra. Telecí u nás nejsou, ale drůbeží ano. Zítra jedu s dcerou do Lidlu a jestli tam budou pěkná, tak bych vyzkoušela. Sice teď v tom vedru paštiku nemusím, ale dá se zasterilovat. Děkuji. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..