(1953) Polévka z topinamburů

500 g topinamburů
lžíce másla
4 stroužky česnek
majoránka
růžičková kapusta
sůl
vývar nebo kostka masoxu
(čerstvé houby)
(vejce)
Topinambury oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme vařit. Přidáme majoránku. Pokud vaříme ve vodě, přidáme kostku masoxu.
Když jsou topinambury měkké, rozmixujeme na hrubší kaši.
Přidáme drcený česnek a ještě chvilku povaříme.
Nakonec přidáme uvařenou růžičkovou kapustu.
Varianty:  místo kapustiček můžeme přidat vejce buď syrové a nechat povařit nebo na másle míchaná vajíčka. Další variantou jsou houby chvilku podušené na másle.
Paní Křížová, od které mám topinambury, má ještě v jednom receptu smetanu.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1953) Polévka z topinamburů

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pro mne asi bez česneku, nějak mi nesedí ke kapustičkám. By to šlo i z brambor, ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..