(1956) Celerové karbanátky se šunkou a sýrem

300 g celeru nastrouhaného na nudličky,
150 g sýra   uzeného nastrouhaného,
150 g šunky nebo uzeného masa  (jde nahradit i gothajem)  nasekaného na drobno,
3 celá vejce
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce strouhanky,
hrst nakrájeného pórku,
trochu mladé cibulky,
sůl
pepř.
Může se přidat i trochu nasekané petrželky

Všechny suroviny smícháme, když se vám zdá těsto řídké tak přidejte strouhanku.
Tvoříme menší karbanátky a ty obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle, pomalu, do zlatova.
Příloha:   brambory s máslem  nebo chleba
Karbanátky jsou dobré teplé, ale i studené.

Pekla Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1956) Celerové karbanátky se šunkou a sýrem

  1. jarybarka napsal:

    Helenky karbanátky s celerem ráda zkusím. Celer mám ráda.

  2. kvetula.v napsal:

    U nás taky celer frčí, určitě je udělám – nic špatného v tom není, tak to prostě musí být dobré 😋😷

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kromě toho gothaje … ten je čím dál horší.
    Jinak souhlas, musí to být dobré a stojí to za vyzkoušení. 👍👍👍

  4. a.rena napsal:

    Taky mě karboše lákají. Celer se nám letos urodil, tak můžu zkoušet pořád něco nového.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..