300 g celeru nastrouhaného na nudličky,
150 g sýra uzeného nastrouhaného,
150 g šunky nebo uzeného masa (jde nahradit i gothajem) nasekaného na drobno,
3 celá vejce
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce strouhanky,
hrst nakrájeného pórku,
trochu mladé cibulky,
sůl
pepř.
Může se přidat i trochu nasekané petrželky
Všechny suroviny smícháme, když se vám zdá těsto řídké tak přidejte strouhanku.
Tvoříme menší karbanátky a ty obalíme ve strouhance.
Smažíme na sádle, pomalu, do zlatova.
Příloha: brambory s máslem nebo chleba
Karbanátky jsou dobré teplé, ale i studené.
Pekla Helenka Vojtová
Helenky karbanátky s celerem ráda zkusím. Celer mám ráda.
Celer mám taky moc ráda😋. Ale poslední dobou už méně salám , můj problém .
Tak já jen ten sýr . Karboše jsou karboše . Celerové mě moc lákají
U nás taky celer frčí, určitě je udělám – nic špatného v tom není, tak to prostě musí být dobré 😋😷
Kromě toho gothaje … ten je čím dál horší.
Jinak souhlas, musí to být dobré a stojí to za vyzkoušení. 👍👍👍
Myslím, že uzené bude nejlepší 😋
Sdílím tvůj postoj ke gothaji, ale jinak jsou moc dobrý. My totiž celer můžeme hodně a často. A v tomhle případě, když pojivem je sýr, lze vynechat i to uzené (vyzkoušeno), ale zaujal mě pórek který taky oblibujem, ale nikdy mě nenapadl s celerem. Tak budou brzy…
místo gothaje dejte na jemno sekané uzené maso , je to ještě lepší. Já neměla uzené po ruce , ale ten salám tam byl přehlušen sýrem a ten celer tomu dá fakt „grif“.
Taky mě karboše lákají. Celer se nám letos urodil, tak můžu zkoušet pořád něco nového.
a jak ho pěstuješ? já měla jen pidi celerky…
Sázet jen tak hluboko jak byl v sadbovači. Přihnojit dusíkem a během vegetace ještě jednou kombinovaným hnojivem. (já používám kvašené slepičáky) A hlavně opravdu bohatou zálivku. Celer je původně bažinatá rostlina.
Jj, hlavně zálivka. Říká se, že do srpna moc, do sklizně pak mírně ubrat.