(1955) Topinamburáčky

…. aneb bramboráky z topinamburů

0,5 kg topinambur
200 g strouhaná dýně (viz UPB 1950)
2-3 lžíce hladká mouka
majoránka
česnek
pepř, sůl
2 vejce
Topinambury umyjeme kartáčkem, nastrouháme najemno, loupat netřeba.
Přidáme všechny ostatní suroviny, důkladně promícháme.
Mléko není potřeba přidávat, jak dýně tak topinambury pustí hodně šťávy.
Menší bramboráčky smažíme na oleji dozlatova.

Originál recept Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (1955) Topinamburáčky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Omlouvám se za fotku, ale zmizely tak rychle, že jsem zachránila poslední tři na vyfotogrofování. Byly dobré, je potřeba smažit malé a jíst je horké.

  2. Imelda napsal:

    Zbylo mi pár vařených brambor, zkusím ty bramboráčky s máslovou dýní.
    Topinambury jsou ještě v zemi, stále prší, zem je moc mokrá.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, když brambory …… víte, že kdo tento týden neudělal brsalát, tak jako by nebyl?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..