malé hlavičky bedel
2 velké cibule
2 lžíce sladké papriky
malá lžička pálivé papriky
olej nebo sádlo
česnek
majoránka
pepř, sůl
brambory
Bedly nakrájíme na proužky (od kraje ke středu hlavičky).
Na oleji nebo sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme papriku, bedly a chviličku mícháme. Zalijeme vařící vodou a povaříme asi 5 minut.
Přidáme česnek, majoránku, pepř a sůl.
Přidáme oloupané na kousky nakrájené brambory a vaříme až jsou brambory měkké.
Přidáme krajíc měkkého chleba.
Připravila Jana Macůrková
Máš štěstí , že se dostaneš k bedlám. Já tuhle falešnou dršťkovou dělám z hlívy . Je to moc dobré jídlo . A přidávám kmín . Taky nezahušťuju
Já totálně nemůžu hlívu. Ale bedel je tu hodně. Loni jsme přivezli plný košík z Mlýnce u Rožďalovic, občas nám rostou přímo za barákem v akátech a i v Kamenné Lhotě jich bývá dost. TAkže nejen gulášovka, ale řízky, plněné hlavičky ap….
A dost, tohle je týrání neviňátek! Jak se píše v mých oblíbených Rychlých šípech: „Štastní lidé, tihle venkované, kdypak my vě městě užijeme takovou legraci:“. Ještě, žes gaograficky určila, kam na lov! Začnu u Vás za barákem,…. :-).
geograficky, omlouvám se
Tak aby ses neskutátela dolů do řeky. A stejně ti nezavolám, když už začnou růst.