(2304) Zapraženka s čerstvými houbamí

Máslo
hladká mouka
vývar nebo kostka masoxu
čerstvé houby
sůl
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme vařící vodou (poté přidáme masox) nebo vývarem a dobře rozmícháme.
Houby očistíme, nakrájíme na plátky (já měla 2 bílé smrkové hříbky a několik borových (panských). a na másle podusíme cca 15 minut.
Přidáme do polévky a ještě asi 10 minur povaříme.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2304) Zapraženka s čerstvými houbamí

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tak a to je pro tento týden vše. Jedu si k Pavle pro švestky a budu zavařovat.

  2. Vera M. napsal:

    Já jsem si dala loni pár takových na kusy nakrájenych do mrazáku a v zimě si udělala bramboráky se švestkami. Je to zvláštní dobré jídlo

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..