(2257) Bažant na smetaně

1 bažant
150 g špeku
nové koření, pepř
bobkový list
sůl
mrkev, celer, petržel
máslo
smetana sladká
smetana zakysaná
Bažanta oškubeme a vykucháme. Dobře omyjeme a nasolíme.
Na másle podusíme nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme nakrájený špek a koření a bažanta tím posypeme.
Lehce podlijeme vývarem nebo jen vařící vodou a dáme do trouby upéci.
Když je maso měkké, vyndáme jej a všechno ostatní dobře rozmixujeme.
Přidáme obě smetany a lehce zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali do sladké smetany.
Vložíme porce masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

Bažanta pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2257) Bažant na smetaně

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nenapsala jsi to nejdůležitější – dáváme pozor na broky. 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..