1 bažant
150 g špeku
nové koření, pepř
bobkový list
sůl
mrkev, celer, petržel
máslo
smetana sladká
smetana zakysaná
Bažanta oškubeme a vykucháme. Dobře omyjeme a nasolíme.
Na másle podusíme nahrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme nakrájený špek a koření a bažanta tím posypeme.
Lehce podlijeme vývarem nebo jen vařící vodou a dáme do trouby upéci.
Když je maso měkké, vyndáme jej a všechno ostatní dobře rozmixujeme.
Přidáme obě smetany a lehce zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali do sladké smetany.
Vložíme porce masa a podáváme s houskovým knedlíkem.
Bažanta pekla Jana Macůrková
Nenapsala jsi to nejdůležitější – dáváme pozor na broky. 😉
Mixujes to i s korenim?
Maximálně vyndám bobkový list, nové koření i pepř mixuji.