375 g vepřové maso
gyros koření
ledový salát
1 okurka
250 g rajčata
česnek
300 g bílý jogurt
pažitka
2 lžička citronová šťáva
sůl
pepř mletý
4 ks houska
černé olivy nebo zelené olivy
citron na ozdobu
Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Masem, nakrájenou zeleninou a dresinkem naplníme 4 rozkrojené housky. Pečivo přiklopíme a na talířku zdobíme na plátkem citronu a olivami.
Jediné, co jsem nedala, byly olivy. Koření mi přivezla dcera z Kréty.
Připravila Jana Macůrková
Výborné jídlo , akorát já to koření ( vždycky všude ) , když maso smažím na oleji , tak dávám na posledních pár sekund . Těch 10 minut bych se bála , že to bude hořké ?
Jediné koření, kde mám zkušenost, že může zhořknout, je paprika.
V gyros koreni paprika je, taky bych se bala. Ale ocividne to dobre dopadlo. 😉
Příště to zkus nacpat do pita chleba, vejde se tam toho víc a líp se to jí. A máš recht, olivy nene. 🙂
Olivy jsem snad dala jen do jednoho receptu, ale pozřít jsem to nebyla schopná. Ale Vlastik olivy může a tak to vniveč nepřišlo.
Mame to stejne, dloubu je i z pizzy.
Já si ani pizzu s olivami nedávám. U mě jedině havaj nebo šunková se sýrem, ev. salámová.