(2274) Vepřové maso v listovém těstě

listové těsto
mleté vepřové maso
koření podle chuti
sůl
4 vejce
Maso osolíme a promícháme s kořením.
Listové těsto rozválíme (pokud máme již koupené tenké, tak tento krok odpadá).
Vyložíme s ním formu na srnčí hřbet, přičemž necháme okraje tak, aby je bylo možné přehnout přes náplň.
Do středu těsta nalijeme rozšlehaná vejce, na ně navrstvíme maso a opatrně přehneme těsto tak, aby zakrývalo celý obsah.
Pečeme v troubě asi 15  minut, poté potřeme vajíčkem a dopečeme ještě asi půl hodiny.
Necháme vychladnout a krájíme jako studený nářez.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2274) Vepřové maso v listovém těstě

  1. lakysa22 napsal:

    A drží to pohromadě? Asi jo, když to vidím nakrájený. Já bych asi to vejce vmíchala do masa..

  2. jarybarka napsal:

    Já bych do listoveho těsta nebalila to radši do lupenu zelí nebo kapusty a k tomu ten dobrý zelný salát co máš výše.

  3. adela.adale napsal:

    Já jsem nedávno dala sekanou do formy, a i když se to snědlo, tak už to opakovat nebudu – bylo to spíš dušené, jak pečené, prostě tomu chyběla ta kůrčička.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..