listové těsto
mleté vepřové maso
koření podle chuti
sůl
4 vejce
Maso osolíme a promícháme s kořením.
Listové těsto rozválíme (pokud máme již koupené tenké, tak tento krok odpadá).
Vyložíme s ním formu na srnčí hřbet, přičemž necháme okraje tak, aby je bylo možné přehnout přes náplň.
Do středu těsta nalijeme rozšlehaná vejce, na ně navrstvíme maso a opatrně přehneme těsto tak, aby zakrývalo celý obsah.
Pečeme v troubě asi 15 minut, poté potřeme vajíčkem a dopečeme ještě asi půl hodiny.
Necháme vychladnout a krájíme jako studený nářez.
Připravila Jana Macůrková
A drží to pohromadě? Asi jo, když to vidím nakrájený. Já bych asi to vejce vmíchala do masa..
Já bych do listoveho těsta nebalila to radši do lupenu zelí nebo kapusty a k tomu ten dobrý zelný salát co máš výše.
Já jsem nedávno dala sekanou do formy, a i když se to snědlo, tak už to opakovat nebudu – bylo to spíš dušené, jak pečené, prostě tomu chyběla ta kůrčička.
Pokud pečeš ve formě, tak je potřeba, aby maso nepatrně vykukovalo nad okraj. Na začátku se smrskne, ale ta kůrčička se vytvoří. I to istové těso udělalo krásně červený povrch a bylo moc dobré.