Do komentářů připsala Úsměvka a píše k tomu:
Osmahnu cibulku na másle a udělám jíšku. Přidávám vývar a pořádně provařím, potom přidám trochu křenu, trošičku cukru, sůl a pepř a ještě chvilku provařím. Potom zalévám šlehačkou. Na závěr jí rozmickuju a popřípadě propasíruju. Úplně v závěru dochucuji, přidám citron a sypu zbylým křenem. Kdysi dávno jsem viděla, jak jí vaří Kluci v akci a moooooc chutná.
Jojojo! To je vono…jen mixér nechám vodpočívat, kousky nám nevadí. Člověk zná tolik recpetísků, a když mà něco uvařit, potřebuje piřpomenout. A teď jsem si vzpomněla i na tmavou cibulovou…
Vida … už jsem ji dlouho nedělala.
u nás se uvaří bílá základní omajda a do ní se pak přidá nastrouhanej křen, další varianta je, vmíchá se naloženej strouhanej a před podáváním se to posype čerstvým…ovšem minule to rozsekl kolega ve zbrani,ten nechtěl vejce natvrdlé,ale smažené a vypadalo a chutnalo to s bramborama moc dobře..u nás se k téhle omáčce prostě knedla nejí….
Jojo, jedině brambory! A k cibulové (ťmavé) taky.
Já taky základní bílou omáčku. A taky s bramborem. To smažené vejce asi vyzkouším.
Jojo , to je pochoutka 😋. Pokaždé jsem ji dělala jinak , zkusím klidně takto s cibulkou.
A už dloooouho nebyla .
Křenovku já jooo! A nejlepší vařívala paní Macháčková v Jetřichovicích. Proto pro mě je křenovka vyvolávač mládí. Ale vyvolávání funguje jenom s hovězím a knedlíkama. Když je s něčím jiným, je sice vynikající, ale mé mladopaměťové buňky zůstávají v klidu.
Jen mi k tomu chybí český křen přímo ze země … s kupovaným v superhyper je to plýtvání ostatními surovinami😕
Já vím o místě kde roste křen už léta ale poslední dobou se mi zdá že nemá tu chuť ani říz.že by nějak zplaněl?
Tu omáčku si ukládám až nastanou chladné dny.Jestli to vydržím.Nadělali jste tu chutě. A taky knedl a hovězí.
Kdyz si prectes, co provedli s malínským křenem..bude se ti chtit brečet…
Jani dík, dlouho nebyla a ani jsem si na ní nevzdechla. Bude o víkendu 😋😋