(2289) Křenová omáčka VZK 1175

Do komentářů připsala Úsměvka a píše k tomu:

Osmahnu cibulku na másle a udělám jíšku. Přidávám vývar a pořádně provařím, potom přidám trochu křenu, trošičku cukru, sůl a pepř a ještě chvilku provařím. Potom zalévám šlehačkou. Na závěr jí rozmickuju a popřípadě propasíruju. Úplně v závěru dochucuji, přidám citron a sypu zbylým křenem. Kdysi dávno jsem viděla, jak jí vaří Kluci v akci a moooooc chutná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2289) Křenová omáčka VZK 1175

  1. lakysa22 napsal:

    Jojojo! To je vono…jen mixér nechám vodpočívat, kousky nám nevadí. Člověk zná tolik recpetísků, a když mà něco uvařit, potřebuje piřpomenout. A teď jsem si vzpomněla i na tmavou cibulovou…

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Vida … už jsem ji dlouho nedělala.

  3. sharka.68 napsal:

    u nás se uvaří bílá základní omajda a do ní se pak přidá nastrouhanej křen, další varianta je, vmíchá se naloženej strouhanej a před podáváním se to posype čerstvým…ovšem minule to rozsekl kolega ve zbrani,ten nechtěl vejce natvrdlé,ale smažené a vypadalo a chutnalo to s bramborama moc dobře..u nás se k téhle omáčce prostě knedla nejí….

  4. Vera M. napsal:

    Jojo , to je pochoutka 😋. Pokaždé jsem ji dělala jinak , zkusím klidně takto s cibulkou.
    A už dloooouho nebyla .

  5. BOYE napsal:

    Křenovku já jooo! A nejlepší vařívala paní Macháčková v Jetřichovicích. Proto pro mě je křenovka vyvolávač mládí. Ale vyvolávání funguje jenom s hovězím a knedlíkama. Když je s něčím jiným, je sice vynikající, ale mé mladopaměťové buňky zůstávají v klidu.

  6. kvetula.v napsal:

    Jen mi k tomu chybí český křen přímo ze země … s kupovaným v superhyper je to plýtvání ostatními surovinami😕

  7. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jani dík, dlouho nebyla a ani jsem si na ní nevzdechla. Bude o víkendu 😋😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..