1 konzerva tuňáka v tomatě (nebo ve vlastní šťávě)
(pasírovaná rajčata)
100 g máslo
1 zelená cibulka
1 vejce
citrónová šťáva
sůl
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Cibulku najemno nasekáme.
Maso tuňáka scedíme, dáme do misky, přidáme máslo, vejce nakrájené na kostičky a cibulku. Pokud nemáme tuňáka v tomatě, přidáme 2 – 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat – doporučuji s bazalkou (Lídl)
Dobře promícháme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou.
Experimentovala Jana Macůrková
Hehe, něco podobnýho mám dneska v plánu k večeři osamělé ženy. 🙂
Mám moc ráda rybičky v konzervě.
To se jednou ptali Stelly Zázvorkové, co si tak dá , když má chutě . A ona : otevřu si konzervu s rybičkami, dám si na ně cibulku … moje řeč.
Mi tam v salátu moc nesedí to máslo – to do pomazánky jo . Ale do salátu bych raději nechala trošku toho vlastního tuku
už asi týden mám na ně chuť. Holt jsi mi to připomněla a já jdu do špajzky….
Já taky . A klidně i tuňáka . Kupuju si takové malinké konzervy . Jinak ostatní rybičky tak , jak jsou . V hořčičné omáčce jsou vynikající . Polykám . A na salát taky ideální