(2254) Tuňákový salát

1 konzerva tuňáka v tomatě (nebo ve vlastní šťávě)
(pasírovaná rajčata)
100 g máslo
1 zelená cibulka
1 vejce
citrónová šťáva
sůl

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Cibulku najemno nasekáme.
Maso tuňáka scedíme, dáme do misky, přidáme máslo, vejce nakrájené na kostičky a cibulku. Pokud nemáme tuňáka v tomatě, přidáme 2 – 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat – doporučuji s bazalkou (Lídl)
Dobře promícháme, osolíme a zakápneme citronovou šťávou.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2254) Tuňákový salát

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Hehe, něco podobnýho mám dneska v plánu k večeři osamělé ženy. 🙂

  2. Vera M. napsal:

    Mám moc ráda rybičky v konzervě.
    To se jednou ptali Stelly Zázvorkové, co si tak dá , když má chutě . A ona : otevřu si konzervu s rybičkami, dám si na ně cibulku … moje řeč.
    Mi tam v salátu moc nesedí to máslo – to do pomazánky jo . Ale do salátu bych raději nechala trošku toho vlastního tuku

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..