(2286) Mochito s granátovým jablkem

500 ml perlivé vody
10 cl bílého rumu
2 limetky
½ granátového jablka
2 lžíce grenadiny (šťáva z granátového jablka)
2 lžičky třtinového cukru
čerstvá máta (máta mochito)
led
Granátové jablko oloupeme a opatrně vyklepeme semínka. Limetky očistíme a nakrájíme na osminy.
Cukr, limetku, část granátového jablka a mátu rozdělíme do sklenic a vymačkáme. Přidáme grenadinu (šťáva z granátového jablka), rum, led, zbylé granátové jablko, sodu a dobře promícháme. Ihned podáváme.
Pozn: místo limetky lze použít citron, kterým i dozdobíme vysoké sklenice.

Letní osvěžení připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2286) Mochito s granátovým jablkem

  1. lakysa22 napsal:

    Vzoreček by nebyl? Nadělalas mi chutě…jen mi prosím řekni, mě neznalé -já myslela, že se z gran.jablka jen vyklepá ve ají semínka…

  2. sharka.68 napsal:

    Taky by mne zajimalo, jak se loupe granat.jablko..vzdycky jsem ho prekrojila a vyklepala nebo na lisu na citrony odstavnila..loupani mne ani nenapadlo…myslela jsem, ze to nejde..tak se na tu vychytavku tesim..🤗

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Reklamace – kde jen ten rum? 🙂 Ve skleničce není. 🙂 A včera byl Meznárodní den rumu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..