5 hrnečků povařených hub nakrájených na kostičky (vaříme 20 minut ve slané vodě)
2 hrnečky cibule najemno nakrájené
1 hrneček oleje
310 g kečupu jemného
310 g kečupu ostrého
1 rajský protlak
hlavička česneku
sůl, pepř
1 lžička sladké papriky
Chilli dle chuti.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme houby a všechny ingredience, promícháme, podusíme. Sterilujeme 20 minut.
Zásoby na zimu připravil Petr Zeman
Ještě by mohl pan Zeman poslat ty houby, všecno ostatní màm! To není jen nadělat chutě, ještě je třeba nésti následky!🤣
A pak do guláše ? Nebo do směsi na špagety ?
Rozhodně tam není nic špatného . A samozřejmě chillies. V pohodě .
Ptám se stejně jako Věra: co pak s tím? Vypadá to moc hezky, ale přiznávám se, že houby s kečupem jsem nikdy neviděla, nezkusila… Do guláše by to asi šlo.
podušený houby by mne nadchly, s kečupem ne..to je pro mne smrtná kombinace…ale věřím, že někomu to chutná…
No já mám s kečupem takovýto problém : když ho dám malinko více , už nevím , co jím. Takže opatrnost je namístě . U mě teda .
Fakt by mě zajímalo , kam Petr tu skleničku vyklopí, on vaření rozumí , bude to inspirace
Je to nejmíň 20 let, kdy mne švagr naučil houbovou směs na pánvi – houby, cibule, paprika a rajče nebo kečup. S tím rajčetem jsem měla problém – ne vždy bylo k dostání masité a chutné , zato cibule a paprika byly doma běžně. Tak jsem do směsi cmrndla trochu kečupu. Tenkrát jsme mívali hub dostatek, tak se z nich dělalo kdeco a toto bývalo často – se špagetami. Poslední roky nadbytek hub není, dávno jsem to nedělala. S Petrovým množstvím kečupů + protlaku bych už měla problém, ale trochu kečupu na ochucení hub se zeleninou mi chutná😋
Nádhera, jen nemám čas chodit na houby, nemohl by mi pan Zeman nějaké poslat? 🤣🤣
Zkus se s ním domluvit, Petr není nepřející a pokud má, rád se rozdělí.