(2780) Retro rybí pěna VZK 1058

Rama
tuňák v oleji
ančovičky
mascarpone
cibulka
citron
kaviár
kapie
očko
Vyšlehejte 3 hodně vrchovaté lžíce Ramy (používám tu s máslem a mořskou solí), přidejte malou konzervu tuňáka v oleji (ten vylijte), 3-4 ančovičky a vyšlehejte do pěny. Přidejte 3-4 lžíce mascarpone a ještě prošlehejte. Zdobím cibulkou, citrónem, řezem kapie, někdy přidám očko, někdy trochu kaviáru…
Dobrá je na jednohubky, na chlebíčky nebo s ní plním party kuličky (recept tu někde je). Pěna jde dobře stříkat zdobicím pytlíkem, hezky to vypadá.

Do komentářů vložila Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2780) Retro rybí pěna VZK 1058

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Toto ano, ramu máslovou můžu, a to ostatní mi přijde hodně dobré. Tož vyzkouším 😋😋

  2. jarybarka napsal:

    Chlebíčky s rybí pěnou jsou vynikající.
    Ráda zkusím-blíží se období kdy se u nás slaví dvoje i troje narozky během měsíce,tak se budou hodit🐟🐠

  3. lakysa22 napsal:

    Já si recpectík uložím – přijede návštěva, určitě ocení.😋

  4. a.rena napsal:

    Já ty margaríny obecně nemusím vůbec žádné, a tak máslo to jistí, co? 😋

  5. kvetula.v napsal:

    Všimla jste si některá, že v plechovkách je čím dál menší podíl rybiček, nebo je to jen můj pocit?
    Nepamatuji se, jaká bývala dřív gramáž, ale včera jsem dělala rybičkovou pomatlánku ze sledě v oleji a tam se po otevření ten kousek rybky skoro bál 😕

  6. Haderach Kwisatz napsal:

    Vzkaz od 59: „s máslem to moc nefunguje, opravdu je dobré použít tu Ramu, protože ta se dá vyšlehat hodně do pěny a není to tak tučné.“

  7. sharka.68 napsal:

    a kdo nemáte ančovičky a nechcete kupovat ančovičkovou pastu, stačí naše sardelová a dle chuti přidat, jen bacha, rozleží se-je slaná,tak se solí opatrně… občas prasím – namažu si suchou topinku máslem a na to právě sardelovou pastu..když mám svoje chutě,přidám plátkované vejce natvrdo…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..