Rama
tuňák v oleji
ančovičky
mascarpone
cibulka
citron
kaviár
kapie
očko
Vyšlehejte 3 hodně vrchovaté lžíce Ramy (používám tu s máslem a mořskou solí), přidejte malou konzervu tuňáka v oleji (ten vylijte), 3-4 ančovičky a vyšlehejte do pěny. Přidejte 3-4 lžíce mascarpone a ještě prošlehejte. Zdobím cibulkou, citrónem, řezem kapie, někdy přidám očko, někdy trochu kaviáru…
Dobrá je na jednohubky, na chlebíčky nebo s ní plním party kuličky (recept tu někde je). Pěna jde dobře stříkat zdobicím pytlíkem, hezky to vypadá.
Do komentářů vložila Devětapadesátka
Toto ano, ramu máslovou můžu, a to ostatní mi přijde hodně dobré. Tož vyzkouším 😋😋
Chlebíčky s rybí pěnou jsou vynikající.
Ráda zkusím-blíží se období kdy se u nás slaví dvoje i troje narozky během měsíce,tak se budou hodit🐟🐠
a hlavně, už se skoro nikde neobjevují..furt jen se šunkou,s vajíčkem, nudličkové,se salámem, s debrecínkou…chybí mi ty s máslem a ala lososem a trochou cibulky a citronem…
Já si recpectík uložím – přijede návštěva, určitě ocení.😋
Já ty margaríny obecně nemusím vůbec žádné, a tak máslo to jistí, co? 😋
Reni , ale ta Rama s mořskou solí je fakt 😎👍.
Na obrázku jsou tresčí játra , to je taky mňamka , která se nejí často , ale nikdy nezklame
Všimla jste si některá, že v plechovkách je čím dál menší podíl rybiček, nebo je to jen můj pocit?
Nepamatuji se, jaká bývala dřív gramáž, ale včera jsem dělala rybičkovou pomatlánku ze sledě v oleji a tam se po otevření ten kousek rybky skoro bál 😕
jo,všimla a taky ta cena za plechovčičku..tak kupuju uzenáče nebo makrelu,pitvám a pak je pomazánky dost…
Tedy, tys mi nadělala chutě s makrelou, že jsem ji musela koupit. Už není, dlouho jsme ji neměli.
Koupila jsem teresčí játra – jediné, co mám ráda. V rožku byl kousínek játry, zbytek olej. 👎
Vzkaz od 59: „s máslem to moc nefunguje, opravdu je dobré použít tu Ramu, protože ta se dá vyšlehat hodně do pěny a není to tak tučné.“
a kdo nemáte ančovičky a nechcete kupovat ančovičkovou pastu, stačí naše sardelová a dle chuti přidat, jen bacha, rozleží se-je slaná,tak se solí opatrně… občas prasím – namažu si suchou topinku máslem a na to právě sardelovou pastu..když mám svoje chutě,přidám plátkované vejce natvrdo…
Hihihi – miluju olivy s ančovičkou. Když mne to chytne, tak klidně nechám okapat vypeckované olivy a nastříkám do nich přímo z tuby sardelpastu 😋
Máslo smíchané se sardelpastou a navrch plátek vejce na tvrdo………