Vzhledem k tomu, že nastal čas pečení vánočního cukroví, tak následujících 14 dní bude na Bramboračce převážně sladko…
Určitě ale uznáte, že dávat sem cukroví v červenci, by asi nebyl dobrý nápad…
takže vydržte i vy, které na sladké moc nejste…
Cukroví na fotce pekl Petr Zeman.
Tak Petřík je moc šikovný a má krásně naservírováno. 🙂
o tom žádná, ale ta vosí hnízda mu do vánoc ztvrdnou….pokud nebudou na mrazu…
Já jsem včera pekla asi od 4 hodin do 11 do večera, mám hotových 6 druhů, dva už jsem i poslepovaa (ořechy a ořechové slzičky, pracinky mám obalené v cukru.) Dneska to chci dodělat a potom už jen nepečené a sušené ovoce v čokoládě.
Jani to jsi tedy “ fofrovník „. Já pekla vždy po sv. Mikuláši , jen štoly 1.12. aby se odležely. Letos jen 3 druhy a tak mám čas. “ lovím“ dia recepty , něco jsem našla tak podle mého stavu třeba něco vyzkouším.
ZDAR všen vánočním pekařkám.
a na SLANOVÍ by recepty nebyly? Sladké cukroví se peče všude…
Moc toho není, většinou jsou jen recepty na sýrové tyčky, pak ten recept od Úsměvky na klobáskové koláčky č.1964 a pak měla něco podobného Kateřina Kamberská s uherákem, sůloví.
Haderach má recpect na těsto – může být na sladko i na slano..
To těsto od té Kamberské je podobné, akorát tam přidává ještě 2 žloutky.
Ježkovovoko, já ho sem ještě furt nedala? 1/2 l hladké mouky, 1 Hera (máslo), 250 ml šlehačky. Uhňácat, nechat chvíli v lednici … Skvěle se s tím pracuje, je to jako modelína. V základním receptu se to rozválí, vykrájí, upeče a obalí v moučkovém cukru, nafoukne se to a je to trochu jako podvodníci. Ale dají se z toho udělat i slané tyčinky, závin, fantazii se meze nekladou…
Mám upéct vzorek bez ceny a uveřejnit?:
Z tohohle mnozstvi je strasne moc testa. Hele, ted jsem to schovala do komentu a o vikendu to vytahnu jako VZK.
Ne.
skvělé těsto , je to podobné jako vínové ???
Je lepčejší!!
Sharko, mám ty recepty na to sůloví od Kat. Kamberské.
Máš-li zájem, pošlu Ti je.
IMELDO, prosím pošli… mail: přezdívka-jak je uvedená@seznam.cz
Už jsem Ti to poslala, akorát jsem před tím popletla křestní jméno, je to Karolina Kamberská, ne Kateřina.
Pan Petr už má napečeno…to by mohl být k zapůjčení..třeba jen hlídat u trouby..
Jinak mě teda pan Petr zahanbuje, já toho tolik péct nebudu.
Krásné cukroví, mnohdy takové není ani od cukráře. Teď už jen nazdobit stromeček,
za okny aspoň sněhový poprašek a Štědrý den může přijít.
Petrovi palec nahoru, je fakt šikovný. 👍
Dávám 100bodov za krásné aranžmá 🥇😍
Pokud je to k letošním vánocům, asi bych měla obavy o kvalitu nepečeného 🤔 Přecijen „do vánoc času dost 🎶🎵🎶“
Chválím šikovného chlapa a souhlasím s tím nepečeným, to nemůže být z letošního roku, páč by krém nevydržel.
Ta to zapomeň, pekl tento víkend pro nkoho známého, který si to dneska vyzvedával. I já už slepuji a nemám strach, že by krém nevydržel. Mám cukroví v chladu ve verandě a naproto bez problémů.
Mno, nechám to na vás, ale já plním krémem a pár ní před Štědrým dnem, a to mám jistotu, že z teho nikdo nebude mít sjačku. Plnit cukroví měsíc před svátky krémem, tak to bych měla strach potom někomu předložit.
A Ty jsi doma, tak nechápu, proč tak brzy.
Hodně záleží na tom, jaké krémy používáš. Na slepování používám marmeládu, nebo máslové krémy – máslo+ořechy+cukr, ev. máslo+cukr+káva (Caro, kapucino, ozpustná), ale vždy bez vody. Takže nemusím mít obavy. Koneckonců máslo má dobu trvanlivosti více než jeden měsíc.
Marmeláda se do vosích hnízd nedává, co vím.
A máslo …. pokud jsi ho koupila v pátek, tak muselo být minimálně týden staré (v obchodě čerstvější neseženeš, a i kdybys ho stloukala sama, tak je pořád max. 30 dní), tím by bylo max do Štědrého dne, ale u nás se cukroví jí i mezi svátky, na Silvestra a i na Nový rok.
Já bych to taky nechtěla. U nás se maže krémem tradičně 22.12. večer a i se dělají vosí hnízda. A na Nový rok, když ho dám na stůl, tak mají starost jestli se nepo…..