(2735) Kapří hranolky nebo škvarky

odřezky z kapra
hladká mouka
sůl
olej na smažení
Protože kupuji kapra vždy většího, když jej rozporcuji na podkovy, odříznu spodní asi 3 cm, které jsou nejtučnější. Porce jsou poté chutnější a ne tak tučné.
Osolím je, obalím v hladké mouce a smažím rychle na oleji.Druhá možnost je dát je vyškvařit jako škvarky.
Podáváme se zeleninovou oblohou, nebo s majolkou a měkkým chlebem.

Kapra zpracovávala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2735) Kapří hranolky nebo škvarky

  1. BOYE napsal:

    Jo, a v Třeboni nejdou pod dvě stovky za porci… Miluju smaženýho kapra! (A v Třeboni a okolí si v hospodě kapra nedávám.)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..