200 g jedlých kaštanů
(1 kaštanové pyré)
3 vejce
50 g cukr
250 ml mléko
olej na smažení
Zbylo mi trochu jedlých kaštanů, cos nimi?
Uvařila jsem je, oloupala, umlela na kaši, přidala vejce, cukr a mléko a dobře promíchala.
Smažila jsem palačinky na minimu oleje (pánev skoro suchá).
Pozn: musí se opatrně obracet. Při stáčení se mi lámaly, tak jsem je jen přehnula napůl, ev. na čtvrtinky. Jinak byly výborné, oříšková chuť jim slušela. A jsou bezlepkové. Pokud jsem si všimla, snad v Tesku byla k dostání i kaštanová mouka.
Experimentovala Jana Macůrková
Já myslela, že je to chleba. Ale může to být dobrý, já jedlý kaštany miluju.
To si myslím. Ukládám a zkusím na svém bezlepkovém vnoučkovi. Ten palačinky miluje a teď jsme ve stádiu zkoušení, z které mouky budou nejlepší.
U nás vyhrály rejžovo-ovesno-pohankový. 🙂