ocet
voda
špekáčky
sladká paprika
pepř
cibule
kapie
barevný pepř
Do komentářů přidala IvaC a psala k tomu:
Nálev dělám 1:1 ocet a vodu, svařím a nechám vychladnout. Špekáčky oloupu, naříznu podélně, ale nedoříznu a vnitřek posypu sladkou paprikou a pepřem-hustě, vložím cibuli na půlměsíčky a dám do sklenice. Prokládám cibulí a když je sklenice plná, přidám na čtvrtky nakrájenou kapii nebo červenou papriku, protáhnu po stěnách , aby byla dobře vidět, zaleju nálevem a dám hrstičku barevného pepře.
Týden proležet a paráda.
Vypadá to zvláštně, ale zdravých receptů není nikdy dost. Určitě to stojí za vyzkoušení. Jak roztopím troubu, přihodím sice menší…
Vida, nasypat na řez papriku jsem nikdy nezkusila. OK, další variace na světě…
Ano, je potřeba připomínat, takže celý týden budou VZK.
Výbornej nápad! 🙂
u nás se potírá harissou….
Tojo, to znám – taky do hermelínů…
A to musí být obzvlášť šmakulózní. To zkusím.
Nó, to je dobrá variace na chilli papričky. Tomu moje huba rozumí! A dobrej utonulec nikdy není zlej.
Posledni dobou je slupka – strivko na spekackach tvrde a nenasakne to dobre ten lak…tak je oloupejte…a jeste lepsi je pokrajet je na kolecka, prohazet v paprice a pepri naskládat do sklenice atd….
Loupu je odjakživa a krajim taky.Dávám kromě cibule i kysané zelí. My to tak máme rádi
Taky jako ty a tu červenou papriku taky dávám a díky za připomenutí , je to výborné jídlo . Mám moc ráda.
A nejlepší je u pečení cukroví , kdy celá kuchyně voní tím vanilkovým cukrem . Tak utopenec je k nezaplacení
Já je taky loupu,jen jsem to zapomněla napsat,to by nebylo dobré, promiňte….
Připísnu to tam…
Já teda dávám svařit s pepřem, octem, vodou i hořčičné semínko, nové koření, bobkový list a hlavně přidávám sůl. Papriku nedávám, u nás to nikdo nemá rád.
Když jsem dobře naladěná, tak jim tam hodím i kolečko zázvoru, možná to přijde někomu divné, ale přidá to štiplavosti na chuti, stejně jako okurkám. A samo hodně cibule, té musí být opravdu hodně.
Jak píše Sharka, loupu a krájím na kolečka, jsou rychleji hotové, a hlavně se to každému lépe nabírá na vidličku a strká do huúst.
Zkoušela jsem i z minipárečků, jen propíchat vidličkou, jsou také bezva, jen je potřeba najít ty správné, masové.
Těch variant je asi víc než dost a je potřeba to stále připomínat. 👍😉
Já tam tu špetku červené maďarské papriky dávala vždy kvůli barvě a chuťově to nějak nebylo k mínusu
Kapie a barevný pepř – to bude vylepšení! Snad i pochvala před nastoupenou jednotkou…
Špekáčky taky loupu, nepaprikuju je ani nepepřím, ale do řezu vkládám proužek naložené červené papriky a slabý plátek po délce nakrájené kyselé okurky. Hojně prokládám cibulí a zbylou naloženou paprikou a okurkou a do toho přidávám trochu zeleného pepře, který se v nálevu rozvoní a změkne. Už nebyly strašně dlouho, budu to muset napravit.
Někde se dají koupit špekáčky ve střívku, ty potom není nutné ani loupat. Ale to je spíš výjimka. U nás jen snad Klepiš v Janovicích.
Tak pochvala už byla…dvěma kuchaticím jsem přeposlala recpectík i komtentáře a prej to přišlo vhod..👍👍👍
Buřty topím zřídka – už dlouho jsem nedělala- ale časem se největší oblibě těší jen oloupané buřty krájené na kolečka, hojně proložená cibulí a prohozená feferonkami. Zalévám svařeným octem s vodou po vystydnutí. 😎