(2746) Pancakes – slané lívanečky

330 ml mléka
150 g  pšeničné mouky
1 vejce
1 bílek
droždí (1/2 kostky)
sůl

olej
V misce smícháme mléko, mouku, vajíčko, bílek a droždí. Dobře rozmícháme. Na pánev dáme olej a při středně silném plameni rozhřejeme tak, že vodní kapka kápnutá do oleje prská. Pak pánev odstraníme z ohně, nalijeme na ni dvě lžíce těsta a rozlijeme po pánvi. Pánev s těstem vrátíme na oheň, opečeme dohněda a lívaneček z pánve vyklopíme na ubrousek k odstranění přebytečného tuku.
Pokud pánev jen olejem vytřete, není nutné lívanečky „odmašťovat“.
Lívanečky je možné zdobit nasladko (javorový sirup, marmeláda, šlehačka nebo na slano – šunka, sýr.

Podle Dadalovy kuchařky  recept upravila: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2746) Pancakes – slané lívanečky

  1. bozena.fialova napsal:

    Mám skromný dotaz. To těsto se nenechá kynout? U nás se odjakživa nechávaly vykynout, potom se těsto zamícháním „shodilo“ a pak se teprve dělaly lívance. Vždycky byly nasladko, nějak si je naslano nedokážu představit. Ale neříkám, že nebudou dobré, jen jde o zvyk.

  2. lakysa22 napsal:

    Jsou hezký, jeden jak druhej!👍

  3. a.rena napsal:

    Na slano jó. Palačinky dělám taky bez cukru a skoro na suché pánvi, tak nemusím odsávat tuk. A nikdy se mi nechytají. Toto bude podobné. Zaujal mě ten bílek navíc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..