(2806) Staročeské roštěnky

4 plátky hovězí roštěné
sůl, pepř
60 g sádla
1 kg brambor
1 velká cibule
1 velký stroužek česneku
1 lžička mleté papriky
kmín
(majoránka)

Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku prudce opečeme.Vedle masa zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévání dusíme do měkka.
Hotové roštěnky dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Podle kuchařky z roku 1929 vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2806) Staročeské roštěnky

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Vypadá to dobře, hlavně použiju jen 1 kus nádobí 👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..