4 plátky hovězí roštěné
sůl, pepř
60 g sádla
1 kg brambor
1 velká cibule
1 velký stroužek česneku
1 lžička mleté papriky
kmín
(majoránka)
Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku prudce opečeme.Vedle masa zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, zasypeme paprikou, zamícháme, podlijeme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka.
Oloupané menší brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme k masu a za občasného podlévání dusíme do měkka.
Hotové roštěnky dochutíme solí a ještě krátce povaříme.
Podle kuchařky z roku 1929 vyzkoušela Jana Macůrková
Vypadá to dobře, hlavně použiju jen 1 kus nádobí 👍👍
😁😁 taky mám ráda jídla s co nejmenším počtem nádobí. 😉