(2392) Kuřecí řízek s lososem VZK 365

Kuřecí prsní řízky
treska á la losos (nebo pravý losos uzený)
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Na rozklepaný kuřecí prsní řízek položíme plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji. Pokud nemají tohle, rozetřu drť, ta se sežene vždycky. Přeložím, spíchnu párátkem, zaliju trochou toho oleje a nechám v lednici přes noc. Pochopitelně nesolím. Ta ryba je slaná až až. Pak jsou 2 varianty, obě jsou chutné: obalit a smažit v trojobalu nebo připravit jako minutkové jídlo.
Zkuste to, je to fantastické propojení chutí – kuřecí je bez chuti, ale ta ryba pustí svoje aroma a nádherně to jídlo provoní a ozvláštní.

Do komentářů přidala Katyp60

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2392) Kuřecí řízek s lososem VZK 365

  1. Jiřina napsal:

    Tak toto jídlo může být moc dobré, vyzkouším co nejdříve, ale asi jen pro sebe.

  2. Macůrková Jana napsal:

    Protože jsem to vyzkoušela, doporučuji nejdříve ochutnat toho lososa. Aby nebyl moc slaný. Není to potom vůbec dobré. Když, tak ho trochu opláchnut z té soli a osušit. To je moje zkušenost.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Já teda nevím, ale vzhledem k tomu, že se ryba před uzením nakládá do slaného nálevu, opláchnutí moc nepomůže, leda vyprat. 🙂 🙂 🙂 A to uvažuju, že bych koupila FAKT uzenýho lososa. Pokud použiju, dle Karolíny, plátky tresky á la losos – takové to ostře červené masíčko v oleji, to neopláchnu vůbec. O té drti ve skleničce ani nemluvě. Ale určitě to zkusím, láká mě to. Podám referát.

      • BOYE napsal:

        Jo, musim říct, že o lososovi jsem v první chvíli ani neuvažovala, protože takové to ostře červené masíčko je jeden z nejlepších lahůdkářských výrobků. Jasně, je to sajrajt, ale mně to chutná. Miluju to od dob, kdy to bylo na „lososových“ chlebíčkách. (škodlivost tohoto vyvyžuju v domácnosti nepoužíváním masoxu)
        A právě kvůli slanosti bych určitě použila drcenou, protože se snáze rozvrství tence po celé ploše.
        Takže „takové to domácí žvýkání“ bude určitě s treskou a nedělní s lososem.
        Díky Katy.

      • Macůrková Jana napsal:

        Vzhledem k tomu, že já používám větší kousky (Makro – v krabičce), tak je omýt jde docela dobře a alespoň ta sůl, co ulpí na povrchu, jde dolů.

  3. jarybarka napsal:

    Škoda že nejsou fotky hotového.

  4. lakysa22 napsal:

    Když už to budete dělat, tak přesně podle recpectu! Aby se Karolínka nezlobila…

  5. kvetula.v napsal:

    Před lety, když to Karolína napsala, jsem vyzkoušela z uzených lososích bříšek a bylo to labůžo. Pak bříška v prodejně, kde jsem je kupovávala, mívali jen občas a mně se zadařilo málokdy, tak jsem pod přívalem dalších skvělých receptů, na tyto řízky zapomněla. Teď je prodávají v jedné (tuším loni otevřené?) masně přímo v našem městečku, takže občas kupuju.
    Budou řízečky, jářku budou ! 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..