(2760) Vepřové s jablky podle Pohlreicha

5 – 6 ks vepřové kotlety bez kosti
jablka (raději menší)
máslo
grilovací koření
Kotlety nakrájíme na tenčí plátky. Lehce okořeníme.
Osmahneme na másle.
Na dno zapékací misky (já použila remosku) přendáme maso, poklademe čtvrtkami jablek, dokořeníme, polijeme výpekem z masa a zapékáme, dokud není maso měkké.
Podáváme nejlépe s opečenými brambory nebo s hranolky. Já přidala bramborové krokety.
V originál receptu je maso položit na jablka, ale měla jsem strach, že se budou připalovat, tak jsem to obrátila, dospodu maso, navrch jablíčka.

Recept podle Z. Pohlreicha vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2760) Vepřové s jablky podle Pohlreicha

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Pokoušela jsem se najít originál receptu, protože že by Pohlreich na něco nasypal grilovací koření mi připadá dost nepravděpodobný – ale nenašla. Každopádně jo, jablka si s vepřem rozumí…. a s játry, ňam!

  2. lakysa22 napsal:

    Jablka udělají fajnovou o m á č k u..

  3. jarybarka napsal:

    To zkusím ale s těmi jablky pod masem.

  4. BOYE napsal:

    Napadlo mě s tím kořením totéž. :-). Ale protože já ho doma nemám, stejně kořenění bude experimentální. Každopádně jablek je teď neurekom, už mi ty padavčata lezou krkem a v hlavě několik týdnů bzučí: „…Nad hlavou jabka, pod nohama jabka, nad hlavou i pod nohama, všude kolem jabka…“ ( To je písnička Původního Bureše) A vepř s jablky je věc velmi poživatelná, nevidím důvod, proč nejít zrovna do takovýhle úpravy. A to ovoce dám taky pod maso, protože se bude ráchat ve výpeku a bude skvělý.
    A jelikož radši peču velký kusy masa, tak to dělávám tak, že kus masa sníme třeba s knedlozelem a druhou část s jablkovou rejží. To taky máme na oblíbeném playlistu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..